Hva er fordelene med gjennomsnittlig dollarkostnad?

Når det gjelder å investere, er det mange forskjellige strategier som folk kan bruke. En strategi som har vunnet popularitet de siste årene er gjennomsnitt av dollarkostnad. Dollar-kostnadsgjennomsnitt er en investeringsteknikk der du investerer et fast beløp i et verdipapir eller verdipapirer med faste intervaller. Den største fordelen med gjennomsnittlig dollarkostnad er at det tar følelsene ut av å investere. Begynn å investere i anerkjente selskaper hvor pengene dine kan vokse mens du venter. For en nybegynnerveiledning, les denne artikkelen.

En av de største farene ved å investere er å slippe følelser

 som frykt og grådighet styrer beslutningene dine. Når markedene går opp, kan det være fristende å investere mer penger for å tjene mer penger. Motsatt, når markedene går ned, kan det være fristende å trekke pengene dine ut for å unngå tap. Dollar-kostnadsgjennomsnitt fjerner følelsen av å investere ved å tvinge deg til å investere like mye penger med faste intervaller, uavhengig av hva markedene gjør.

En annen fordel med gjennomsnittlig dollarkostnad

Det bidrar til å jevne ut effektene av markedsvolatilitet. Når du investerer et fast beløp i et verdipapir eller verdipapirer med faste intervaller, kjøper du flere aksjer når prisen er lav og færre aksjer når prisen er høy. Over tid vil dette gjennomsnittet ut av kostnadene for investeringen din, bidra til å beskytte deg mot tap og øke sjansene for å nå dine langsiktige investeringsmål.

Investering kan være en kompleks og skremmende oppgave, men gjennomsnittlig dollarkostnad kan bidra til å ta noe av kompleksiteten og følelsene ut av prosessen. Hvis du leter etter en enkel og effektiv investeringsstrategi, kan gjennomsnittlig dollarkostnad være riktig for deg. Det finnes en rekke forskjellige investeringsstrategier der ute, og hver har sine egne fordeler og ulemper. Noen investorer foretrekker å velge individuelle aksjer, mens andre foretrekker å investere i aksjefond eller indeksfond. Noen investorer liker å ha en praktisk tilnærming, mens andre foretrekker å la en profesjonell administrere investeringene deres. Til syvende og sist er den beste investeringsstrategien den som er riktig for deg og dine mål.

Ulike investorer har forskjellige risikotoleranser og investeringsmål. Noen investorer er ute etter å maksimere avkastningen, mens andre er mer fokusert på å bevare kapitalen. Noen investorer har en lang tidshorisont, mens andre er mer fokusert på kortsiktige gevinster. Hver investor må selv bestemme hva den beste investeringsstrategien er.

Dollar-kostnadsgjennomsnitt er en populær investeringsstrategi, men den er ikke riktig for alle. Før du bestemmer deg for å begynne å beregne gjennomsnittlig dollarkostnad, sørg for å gjøre undersøkelser og forstå fordelene og ulempene med denne strategien. !