Lån til fritidsbåt

Det er stadig mer populært med båt igjen og ser man utover havet og i fjordene at det er mye fritidsbåter. Det er både motor og seilbåter, og båtlivet er kanskje en drøm du har hatt i mange år. Sesongen er relativt lang fra mai-august kan man fint nyte den lange norske kysten. Svært mange har kort vei til sjøen eller en innsjø.

Da kan det være lurt å finne ut hvilken fritidsbåt du trenger. Er det en for rolige turer med vennegjengen og familie, eller en som er morsom å kjøre og får deg fort frem. Skal det være plass til mye utstyr til overnatting eller dykking? Det er mange viktige valg å ta, for du skal forhåpentligvis ha båten i flere år fremover. Dersom du er meget usikker på bruksområdet kan du kanskje leie båt noen ganger for å finne hvordan du trives på sjøen og hvilke behov du har.

Når du har valgt ut båt, opplever kanskje at det er litt ekstra kostnader knyttet til båtlivet. Det trengs eksempelvis båtplass og depositum til denne skal også på plass og det koster fort litt de mest populære stedene, derfor velger mange å ha båten på henger og heller ta den opp og ned av vannet ved hver tur.

For å finansiere båten kan du ta et lån uten sikkerhet her. Et slikt forbrukslån vil kunne dekke de fleste båtkjøp da slike lån er på mellom 50.000 og 350.000 kroner i størrelse. Den månedlige summen som må betales varierer litt i forhold til lengde og nedbetalingstid, men du finner nok noe som kan passe i ditt budsjett. Lån uten sikkerhet er som navnet tilsier et lån som det ikke må stilles sikkerhet for, men du kan gjøre lurt i å kontakte de du skal låne hos og spørre om det er mulig å stille sikkerhet i båten, på den måten vil du kunne få en bedre rente.

Når alle biter er på plass er det bare å ta turen til båtforhandler eller om du foretrekker å kjøpe privat. Test litt ulike båter, få med rett tilbehør og ikke glem redningsvester. Fest båthengeren på bilen og kjør av sted til nærmeste sted hvor du kan sjøsette den. Nå kan båtlivet nytes i fulle drag, mens du hver måned betaler en fast sum ned på ditt lån uten sikkerhet.

Samme fremgangsmåte med lån uten sikkerhet er også mulig på andre større og mindre forbruksobjekter, som tv, stereoanlegg, datamaskin og snøskuter mv. Hele poenget med lån uten sikkerhet eller forbrukslån er at du skal få kjøpt før du har spart opp alle pengene, dvs. at du delvis sparer på forhånd og delvis i etterhånd i form av nedbetalinger på lån.

I tillegg er det jo muligheter i de spesielle butikkene som typisk selger hvite- og brunevarer, samt møbler at de tilbyr lån uten sikkerhet. Da får du svar i butikken og kan også få betalingsutsettelse i et antall måneder. Perfekt for både deg med og uten penger på konto.