Lån på dagen – hurtigt og sikkert

Det er mange lån som man kan søke om og få lån på dagen. Takket være online løsninger som gjør at utlånerene kan komme frem til et svar hurtig og sikkert og det at man nå også kan signere på lånepapirer online med bruk av bank ID så er det blitt så enkelt og kjapt at om man søker på formiddagen så kan man ha penger på konto på ettermiddagen. Søknadsprosessen er meget enkel, først fyller man ut et simpelt søknadsskjema online som kun inneholder det viktigste av informasjon om deg selv som personnummer, lånebeløp og nedbetalingstid. Disse opplysningene bruker utlåner til å foreta en kredittsjekk for at de skal være sikker på at det ikke er registrert noen betalingsanmerkninger på deg og deretter vurderer de tilbakebetalingsevnen i forhold til ønsket lånebeløp og inntekt og så videre. I enkelte tilfeller om utlåner synes lånebeløpet er for høyt så setter de ned beløpet og gir deg et tilbud med det lånebeløpet de føler er forsvarlig. Når man da sitter med en godkjent lånesøknad så fyller man ut låneavtalen som inneholder alle personopplysninger og vilkår og betingelser for lånet. Denne er det som tidligere nevnt ofte mulig å signere online og sende direkte inn til utlåner som da kan betale ut lånet med en gang. Mange utlånere har kontoer i flere av de mest populære bankene og da kan en overføring skje så og si umiddelbart.

Forbrukslån

Det klassiske forbrukslånet er det lånet folk flest benytter seg av når de trenger penger på dagen. Det kan ha oppstått en uforutsett utgift som at bilen må på verksted eller kanskje varmtvannsbereder har takket for seg og man må søke om et forbrukslån for å dekke utgiftene. Mange bruker også forbrukslån til å finansiere en feriereise, oppussingsarbeide i hjemmet, refinansiering og liknende. Et forbrukslån kan kort sagt brukes til nær sagt hva som helt.

Mikrolån

Om beløpet man trenger er 5000 eller under så er et mikrolån eller smslån som de også kalles et godt alternativ. Ved første gangs bruk må man opprette en bruker via online søknadsskjema, blir søknaden godkjent etter kredittsjekk så kan man i fremtiden kun sende en sms så vil mikrolånet dukke opp på kontoen innen kort tid. Det er viktig her å bite seg merke i at det er veldig viktig å overholde alle forfallsfrister. Betaler man ikke et mikrolån før forfall så blir disse lånene meget dyre med høy rente og gebyrer.

Billån

Ser man plutselig at drømmebilen er lagt ut for salg så er det godt å vite at mange utlånere kan gi svar og betale ut et billån på dagen. Søknadsprosessen er veldig likt som et forbrukslån men i mange tilfeller må man også fylle ut pantepapirer dersom det tas pant i bilen som sikkerhet for lånet men igjen er bank ID redningen som gjør at alt er så mye enklere og kan foregå online. For eksempel under auksjoner er det mange som benytter seg av billån på dagen og da har utlånerene ofte ordnet seg slik at de er klare og kan sette igang med en gang en søknad kommer og gi svar i løpet av meget kort tid.