Pause fra barna? Her er ferien for voksne i Danmark

Når man er ung og uten barn er det veldig å ta på en ferie hvor man bare kan konsentrere seg om å nyte ferien, kose seg og ha det gøy med vennene. Men har man fått seg en familie er det plutselig litt flere hensyn man må tenke på. Det er ikke fordi, at det ikke er gøy – familieferier kan være veldig koselige og morsomme for hele familien, men i blant trenger man bare til en liten pause. Litt alene tid med kona eller mannen, eller kanskje med vennene som man fortsatt har, men ikke ser like ofte. Men hvor man kan drar hvis man ikke vil bruke alt for lang tid og alt for mange penger for å drar dit? Mye av budsjettet brukes i forbinnelse med barna, og det er kanskje ikke fordi det er råd til en flybillett veldig langt unna.

Danmark har mye av det du ser etter!

Okay, Danmark har ikke like mye sol som Dubai, det er det ingen som kan endre på. Men drar du på sommeren er det faktisk (for det meste) mer enn nok for oss skandinaver. Det er lite grann varmere enn Norge, men ikke mye, og det finnes samtidig masse strender som er fine, rene og lette å komme seg til. Mange norske tror de gjerne vil ha den syke varmen du finner i Australia, men som oftest ender de bare opp med å klage på, at det likevel ble for varmt rett og slett. I Danmark har du da det været du trenger, og med hensyn til alle aktivitetene som du vanligvis ville drar lengre bort for å oppleve. Hvis det er fest du ser etter, så trenger du ikke å se så veldig langt. De store byene som København, Ålborg og Århus er fylt med det, og det finnes også masse sommerhusområder som har diverse festivaler og så videre. Rolige, naturskjønne områder finnes også masse steder, og selv om man kanskje tenker at Danmark er knøtt lite, så er det altså ikke såpass lite at det ikke kan ha alt det. Noen søker også bare etter et vennlig folkeslag, og her er danskene også veldig gode – spesielt fordi de er glade i nordmenn og ikke har noe problemer med å inkluderer folk, hvis det er det, dere er ute etter.

Lei et feriehus

Den beste måten å holde ferie i Danmark på er kanskje ved å leie et feriehus et sted i Jylland eller Nordsjælland, hvis ikke man skal til København. Også selv om man har veldig lyst til å dra til København ligger Nordsjælland ikke så veldig langt unna (cirka en halv time), så uansett vil feriehuset være en flott mulighet. Feriehuset i Jylland vil for dere som voksent par eller venner gjøre det mulig å kombinere alle tingene dere vil. Dere kan få et feriehus som ligger litt ute på landet, hvor dere kan ha rolige, hyggelige kvelder, men samtidig er Danmark såpass lite at det lett går an å kjøre rundt til de forskjellige stedene man vil dra til på dagen.