Pizza i Oslo

Som Norges hovedstad har Oslo et større og rikere mattilbud enn de andre norske byene, og det gjelder selvsagt også for pizza. Det finnes gode pizzarestauranter i hver eneste bydel, slik at man sjeldent trenger å gå langt hvis man får lyst på den italienske klassikeren. Om det er pizza av den napolitanske typen som hos Villa Paradiso i Markveien, eller en enkel take away-pizza fra Pizza Ricetta på St. Hanshaugen, er det mye godt å velge mellom når pizzasulten melder seg. Noe den jo ofte gjør.

Det er ikke så mye som skal til for å få til en god pizza: en sprø bunn, en lett tomatsaus med litt sødme og god mozarellaost er alt man trenger. Får man i tillegg noen ferske basilikumbader å toppe pizzaen med trer man fort inn i pizzahimmelen. Fra der kan man velge akkurat de toppingene man selv liker best.

Hvit pizza er trendy

Men har du prøvd hvit pizza? Hvit pizza er enten en pizza uten tomatsaus, eller enda bedre – pizza med en saus basert på creme fraiche. Hvit pizza har blitt populært i Oslo, og flere og flere pizzarestauranter tilbyr nå denne typen pizza til sine gjester. Et av de mest populære stedene som tilbyr hvit pizza er Lofthus Samvirkelag, som har restauranter på Kunstnernes Hus, Tranen og Torshov.

Pizza på shopping

Visste du at det også er mulig å få tak i kvalitetspizza på kjøpesentre i Oslo? Dette er jo perfekt når man er ute på shoppingtur og merker at sulten melder sin ankomst. Det er litt mer «upscale» kjøpesentre som Steen & Strøm og Paleet som tilbyr skikkelig god pizza, her finner man nemlig pizzarestaurantene Pizza Crudo og Mamma Pizza.

Sykke, kaffe og pizza

Er du glad i å sykle? Eller kanskje bare drikke kaffe? Da kan sykkelkafeen Peloton, som ligger i Torggata, være noe for deg. Her har de nemlig også noen av byens beste pizza, og det går gjetord om den hvite varianten med blåskimmelost og honning. Kanskje verdt å prøve?

Mange valg

I tillegg til de stedene som er nevnt over har du ekstremt mange valg når du får lyst på pizza mens du er i Oslo. Du kan velge å dra til en restaurant, hente som takeaway eller rett og slett bestille pizza hjem på døra: klikk her. Og du finner garantert en pizza som passer akkurat din pizzastil, og din lommebok. Pizza trenger absolutt ikke være dyrt!