Velg en lun hyttefølelse på det nye kjøkkenet

Kjøkkeninnredning er i høy grad preget av trender, men samtidig finnes det også noen tidløse stiler som aldri går av moten. Det er selvfølgelig vanskelig å forutse hvilke av dagens modeller som vil føles utdaterte ut om noen år, og hvilke som vil holde seg svært godt. Likevel vil den rustikke hyttestilen sannsynligvis alltid ha en plass på norske kjøkken.

Solide materialer og kvalitet i bunn

En komplett hyttestil handler like mye om vegger, tak og gulv som selve kjøkkeninnredningen. Det betyr at det ikke er en selvfølge at et hytteinspirert kjøkken må være laget i heltre. Ta en titt på https://aubo.no/ for inspirasjon fra AUBO – kjøkkener, bad, vaskerom og garderober i alle prisklasser.

Hvis du er heldig og har flotte trevegger, synlige takbjelker i tre eller kanskje et flott heltregulv, da kan det være at et stramt og enkelt kjøkken kan være en flott match. Lune og behagelige fargevalg kan fremheve detaljene i de andre trematerialene, velg matte fronter istedenfor høyglans i sterke farger.

I noen tilfeller kan det være flott å bruke en benkeplate i tre, men pass på at den i så tilfelle harmonerer med de andre overflatene.

Bruk rustikke elementer i moderne innpakking

Norske hytter får høyere og høyere standard, og det betyr også at forskjellen mellom hjemmet og hytten ikke lenger er så stor. Det er ikke nødvendig med vedovn eller gasskomfyr på kjøkkenet for å få den gode hyttefølelsen, moderne hvitevarer passer like godt. Samtidig er det greit å unngå de aller enkleste hvite modellene, eller maskiner med en rekke skjermer og funksjoner som forstyrer totalinntrykket.

Når utgangspunktet er enkelt og tidløst, er det også enkelt å komplettere kjøkkenet med små detaljer som lys og pyntegjenstander. På dette området kan det noen ganger passe fint med sterke farger, som skaper kontrast uten å forstyrre totalinntrykket.