Velg riktig seng til barnet ditt

Søvn er en av de tingene som kommer til å være evig aktuelle for oss og er noe som følger oss gjennom hele livet. Men bare fordi vi alltid kommer til å ha behov for å sove, og ikke minst behov for å sove godt, så betyr ikke det at vi alltid kommer til å ha det samme behovet for søvn. Behovet for søvn endrer seg nemlig gjennom hele livet og vi går igjennom forskjellige faser. 

Som forelder kan det å få ungene i seng, enten de er små, litt større eller tenåringer, ikke akkurat den letteste disiplinen i foreldrerollen. Men likevel er det ene av de som er aller viktigst. For barn er ganske sårbare når det kommer til søvn, for de befinner seg midt i en enorm utvikling som søvnen er med på å enten støtte eller motarbeide.  

Velg riktig seng 

Når det kommer til å velge senger til barn er det fint å for eksempel velge rammemadrasser. De er holdbare og av god kvalitet og ikke minst er de ganske rimelige sammenlignet med hva man får for det man betaler. 

En rammemadrass kombinert med en skikkelig god overmadrass er i mange tilfeller en av de beste løsningene for de yngste i familien og man kommer ofte langt med det som start. Men hvor mye burde de egentlig sove? 

Alderen til barnet bestemmer behovet for søvn 

Når det kommer til behovet for søvn høres vi mest snakk om voksne mennesker, men sannheten er at søvn er like viktig for barn og unge. Og hos barn og unge er det ikke like rett frem å finne ut av hvor mye søvn som er riktig mengde søvn, så det kan være smart å sette seg litt inn i det. Hvis du er i tvil om hvor mye søvn barnet ditt trenger er det heldigvis lett å finne ut av.