Cloudbasert regnskap for deg og din bedrift?

Cloudbasert regnskapsføring, eller skyløsninger for regnskap, er løsninger som lagrer all regnskapsdata på eksterne servere, framfor i et program på en eller flere datamaskiner. Dataene prosesseres så i disse serverne, før de sendes tilbake til brukeren. Som bruker trenger du bare en maskinenhet til å bedrive databehandling fra, samt en solid og stabil internettilkobling.

Hvorfor velge cloudbasert regnskapsføring?

Tradisjonell regnskapsføring er tidkrevende, og tid koster penger. Regnskapsprogrammer – og eventuelt regnskapsførere og konsulenter – er en vesentlig merkostnad for mange næringsdrivende – særlig for enkeltmannsforetak eller små bedrifter. Løsningen for stadig flere, er å benytte seg av skytjenester. Med slike løsninger kan du enkelt koble deg til ditt regnskapssystem fra hvor enn du måtte være, fra en hvilken som helst mobil eller stasjonær enhet.

En av de største fordelene med cloudbaserte løsninger, er lagringspotensialet (se på www.ibistic.com). Mens man tidligere var avhengig av tunge programmer som tok mye lagringskapasitet i seg selv, kan man med skyløsninger frigjøre mye kapasitet på lokale dataenheter. Dessuten er sikkerheten ofte bedre ivaretatt, da man ikke trenger å bekymre seg for sensitivt innhold om man skulle være uheldig å miste eller bli frastjålet en laptop eller mobiltelefon når man er på farten. Med skybaserte løsninger ligger alt trygt lagret i skyen.

Det er verdt å merke seg at enkelte næringsdrivende er skeptiske til skybaserte løsninger, hva angår sikkerheten. Men da er det viktig å huske på at man som en liten aktør langt mindre attraktiv for et hackerangrep, sammenlignet med store konsern. Videre er det stor konkurranse aktørene i mellom, om å tilby de beste skyløsningene. Dårlig sikkerhet på serverne vil bety store tap i markedsverdi dersom noe skulle skje.

Mange bedrifter har regnskapsavdelinger, der samarbeid er en forutsetning for å komme i mål med regnskap og rapportering. Skyløsninger er en soleklar vinner i så måte, da det gjør det enkelt for alle deltakerne i teamet å logge seg på fra hvor som helst, når som helst – enten man sitter i Tokyo, Oslo eller New York.

Skyløsninger er også effektive i den forstand at de som oftest (gitt at de er brukervennlig designet) gjør det lettere å holde oversikt i eget regnskap. Søkefunksjoner og detaljerte oversikter gjør det enkelt å finne fram og legge fram data, dersom dette etterspørres av for eksempel investorer eller forhandlere i verdikjeden. Når dette gjøres så enkelt som det mange skyløsninger i dag kan tilby, råder det liten tvil om at små og mellomstore aktører og start-ups i en hvilken som helst bransje kan frigi mye kapasitet fra administrativt arbeid over til å drive med egen kjernevirksomhet og tilby stadig bedre tjenester til markedet.